Inden vi tager afsted...
Planlægning og forventningsglæde

Planlægningen af ferien til USA 2008.

 

  I 2006 var vi - familien Kyneb og familien Johansen - for første gang på ferie sammen over there - 3 ugers ferie i det østlige USA (Washington D.C., Blue Ridge Mountains, Smoky Mountains, Nashville, Memphis og Florida) – dette var en fantastisk oplevelse, der gav lyst til og mod på mere.

  I foråret 2007 blev vi således enige om, at i 2008 måtte vi prøve det igen. Men hvor skulle turen nu gå hen ?  Vi rendte sammen flere gange i dette forår og hen over sommeren 2007, hvor vi rystede vore ønsker ud af ærmet. Med sporadiske ønsker som Yellowstone, Grand Canyon, Los Angeles, San Fransisco og Las Vegas stod det snart klart, at det måtte have et omdrejningspunkt omkring det vestlige USA. Dertil kom, at Frits havde langt tilbage i de familiære rødder, slægtninge der engang udvandrede til Harlan i nærheden af Omaha, hvilket selvfølgelig kunne være interessant at finde fodsporene af. Frits er samtidig en engageret bilentusiast, så route 66 var også en mægtig drøm at se i hvert fald noget af. Kirsten havde i sine yngre år været au pair ved en familie i Chicago, og denne by var for hende et Mekka at komme til at gense.

  Frem mod sensommeren tager nedenstående rejserute sin form efterhånden som vi får læst lidt op på mulighederne. Vi læser os hurtigt til en forståelse af, at vi skal være tidligt ude, hvis vi vil gøre os forhåbning om at komme til at bo i nationalparkerne – og det vil vi så sandelig gerne. Så i slutningen af september gennemfører vi vores første reservationer i Custer State Park South Dakota samt i Yellowstone, Wyoming – og i det nordlige Yellowstone får vi faktisk de sidste 3 værelser i den ønskede kategori på Roosevelt Lodge Cabin selv om vi som sagt kun er i september 2007. Snart følger vi op med reservationer i Grand Canyon både north- og south Rim, som vi har udvalgt.

  Inden vi nåede så langt at vi kunne gennemføre reservationer, havde vi brugt mange timer i sommerferien med lineal, lommeregner og Rand McNallys RoadAtlas, som er et must i planlægningen af sådan en tur. Vi havde på den måde regnet på og besluttet, hvor langt vi ville eller kunne køre på en dag og hvor vi ville have flere overnatninger – alt dette havde vi skrevet ind i en rejseplan for at bevare overblikket. Desuden skulle ferieafholdelse lige afklares med vore forskellige arbejdsgivere. Dette var for os en forudsætning for at kunne begynde at reservere.

  Man kan selvfølgelig også tage af sted og så køre ind og spørge efter overnatninger på et af de mange moteller man møder, men dette prøvede vi i 2006 og risikoen er at skulle bruge en del på at finde et ledigt sted, ligesom vores erfaring fra 2006 var, at man i sitationen nemt tyr til at indlogere sig et sted, der er dyrere end forventet. I 2006 fandt vi det rart og afslappende at gennemføre reservationen et par dage før via vores medbragte bærbare PC, men med de mange nationalparker og turistområder, vi skulle igennem denne gang samt det faktum, at vi var 9 mennesker, der skal bruge 3 værelser til overnatning, så foretrak vi altså at gøre det hjemmefra til denne tur i 2008. Vi havde således god tid til at afsøge muligheder og priser, hvilket vi mener at have sparet en del penge ved. Ved en del af overnatningerne har vi valgt den særlige internet-rate, der er den billigste, idet man som regel forudbetaler og beløbet bliver straks trukket på ens kreditkort. Til gengæld mister man retten til ændringer eller afbestillinger. Ønsker man ikke dette, kan man ved reservationen vælge en lidt dyrere overnatningspris, hvor man har afbestillings- og ændringsret. En anden grund til at vælge internet-overnatningsprisen er, at der er en maximal beløbsgrænse, man af sikkerhedsmæssige grunde må bruge i forretninger, moteller m.v. på sit kreditkort i løbet af en måned. På vores normale VISA-/Dankort er den grænse 20.000 kr. uanset hvilken formue man i øvrigt har på sin konto i bank eller sparekasse ifølge pengeinstituttets oplysninger – og dette beløb kommer vi jo så rigeligt over i hver vores familie med en måneds motelovernatninger, mad, powershopping m.v. Vores pengeinstitut fortæller da også, at der hvert år er familier på ferie, der undrende spørger, hvorfor VISA-kortet er spærret, når der er masser af penge på kontoen.

  Så sørg for at have flere kreditkort med på ferien til USA og sørg for at have regnet den ud hjemmefra, så du også spreder motel-reservationerne på forskellige kreditkort. Mange moteller og hoteller forlanger, at man  bruger samme kreditkort ved ankomsten, som man gennemførte reservationen med hjemmefra.

  Også med erfaringen fra 2006 in mente lærte vi, at forskellige moteller er bundet sammen i såkaldte kæder, hvor man tjener points hver gang man overnatter. Det kræver blot, at man tilmelder sig på en hjemmeside, hvorefter man modtager et bonuskort med et medlemsnummer. Vi brugte i 2006 en del gange kæden ”Days Inn” og i mindre grad ”Super 8 Motel”, der begge er sammensluttet i kæden ”Trip Rewards” (se http://www.triprewards.com/) og var mest tilfredse med standarden i Days Inn, så vi gennemfører her til ferien i 2008 en del bestillinger gennem Trip Rewards medlemsmoteller og tjener således points, der kan omsættes til overnatninger, middage m.v. mod rejsens slutning. Trip Rewards har her i 2008 dog skiftet navn til ”Wyndham Rewards” (http://www.wyndhamrewards.com/”).

 

Der er dog 4 overnatninger vi ikke har gennemført reservationer af på forhånd til ferien her i 2008, hvilket vi helt bevidst har gjort for dog at prøve friheden til at køre i den retning, vi på det tidspunkt bestemmer. Vi ved blot at vi har 4 dage til at komme fra Chicago til Custer State Park i South Dakota – et område vi ikke mener giver problemer at finde overnatningssteder.

  OG NU GLÆDER VI OS RIGTIG MEGET

Dagbog fra turen til USA i 2006..
Vores planlægning af turen 2008

       Dato

Startsted

Turen slutter

Dagens miles

Særlige steder undervejs

        7/7  

Billund

O´Hare - Chicago

 

 

        8/7

Morton Grove , Chicago

Morton Grove , Chicago, IL

 

Highland Park , Evanston, Skokie.

Kirsten guider

         9/7

Morton Grove , Chicago

Morton Grove , Chicago, IL

 

Subway til DownTown Chic. – Water Tower, Navy pier, Hancock center

 1     10/7

Morton Grove , Chicago

? Williamsburg, Iowa

237,5/380km

Mississippi

        11/7

? Williamsburg

Harlan, Omaha, Nebraska

214/342km

 

        12/7

Harlan, Omaha

Harlan, Omaha, Nebaska

 

 

        13/7

Harlan, Omaha

Winner, S.Dakota

328/525km

Via Sioux City, Missouri-floden til Winner

        14/7

Winner

Custer State Park , South Dakota

250/360km

Kør straks til I90, exit 131 v. Cactus flat, Tag 240/scenic44W til BadlandsNational Park, drej af mod Wounded Knee Masacre. Fortsæt ad 18/79/36 mod CusterState Park $10/bil.

        15/7

Custer

Custer

 

Astrid og Sidsel ridning I Blue Bell area/French Creek kl. 9. Andre valgmuligheder: 1) Køretur Wildlife loop 2) Black Hills   3) Hot Springs/Mammoth Site og WindCave

4) Rapid City

Aften: Chuck-wagon

D     Dato

Startsted

Turen slutter

Dagens mile s

Særlige steder undervejs

        16/7

Custer

Sheridan , WY

286/458km

Fra Game Lodge: 16Anorth/244 til Mount Rushmore $8/bil. Fortsæt ad 244/16-385 til Crazy Horse Monument/Black Hills $9/bil + $3/person i bus. Fra Custer: 16 mod Newcastle, drej af/tag 85N/585 til I90 exit 187, forlad I90 exit 185, tag 14/scenic24 til Devil´s Tower (Wyoming): Watch out for rattlesnakes!!!!

Tag I90 til Mainstreet/Sheridan med autentiske butikker/saloons.

        17/7

Sheridan

Tower Roosevelt, Yellowstone, WY

257/411km

Fortsæt I90N til Little Big Horn Battlefield, Montana. Fortsæt I90 over Billings exit 434, scenic rute 212 (Bear-tooth 10974feet = 3292moh)- besøg evt. vinterbyen Red Lodge 10947 feet = 3284moh - til Tower Junction, Yellowstone.

 Evt. se Mammoth Hot Springs.

        18/7

Tower Roosevelt, Yellowstone N.P., WY

Grant Village,Yellowstone National Park, WY

102/163km

Rundtur I nationalparken – bl.a. (Mammoth Hot Springs), Tower Fall, Grand Canyon (Artist Point/Lower Falls), YellowstoneLake, Old Faithful-geyser/Morning Glory Pool.

        19/7

Grant Village, Yellowstone N. P., WY

Brigham City , Utah

238/381km

Følg US89 mod Grand Teton, drej af - tag Teton Park Road, se Signal Moun-tain med fin udsigt over Jackson Hole – fortsæt til Jenny Lake.Til Jackson, scenic US89-route over Montpelier, Logan.

D     Dato

Startsted

Turen slutter

 

Dagens mile s

Særlige steder undervejs

        20/7

Brigham City

Beaver, Utah

243/389km

bytur Salt Lake City ?

    

2      21/7

Beaver

Springdale/Zion N.P., Utah

147/235km

Bryce Canyon – mulighed for parkering v. Ruby´s Inn + gratis shuttle-bus

Afstand Bryce – Zion: 85m/136km tager ca. 2 timer.

        22/7

Zio n N.P.

Gran Canyon, N. Rim, Arizona

139/223km

Zion National Park – tvungen parkering v. visitor-center (gå-afstand fra Quality Inn), fortsæt i gratis shuttle-bus 11km ind i parken.

Grand Canyon

 

        23/7

G.C. North Rim

Kayenta , Arizona

210/336km

Ophold ved Page/Lake Powell - Sejltur til RainbowBridge p.t. ikke mulig p.g.a. lav vandstand. Fortsæt ad hwy. 98 - efter ca. 8 km. besøg evt. Antelope Canyon, Upper Canyon med underjordiske sandslebne formationer. Fortsæt ad Scenic route til Kayenta.

 

        24/7

Kayenta

Holbrook , Arizona

255/408km

Se Monument Valley $5/person – tager 3 timer, videre ad route 191 via Chinle, Ganado – Petrified forest om muligt - til Holbrook.

        25/7

Holbrook

G.C. South Rim, Arizona

180/288km

Via meteor-krater og route 89 over San Fransisco Mountains, fortsæt ad route 64 til Desert View og videre til G.C. south Rim. Vi har kun den dag til at se Grand Canyon. Se solnedgang.

        Dato

Startsted

Startsted

Dagens miles

Særlige steder undervejs

        26/7

G.C. S outh Rim

Kingman (Route 66), Arizona

188/300km

Tidligt op (kl. 5.30) og se solopgang.

Kl. 10A.M: 45 min.Helikopter-tur - $209/person fra Grand Canyon National Park Airport. Mødetid: 9.30 A.M.

Kapacitet: 9 personer. Vægt skal opgives!

Langs scenic route 66 fra Seligman til Kingman = 145 km. – stop ved Grand Canyon Caverns, $12,95/person - 45 minutters tur til 21 underjordiske fossilsteder (en rejse gennem 3 mill. År)

 Stop ved Hackberry General Store med masser af sjove Route 66-souvenirs.

I Kingman findes route 66-Powerhouse visitor center og Route 66-historisk museum.

        27/7

Kingman (Route 66)

Las Vegas, Nevada

101/168km

Hoover Dam $10/person, $5/bil – åbner kl. 9 a.m.- afsæt 3 timer. Ca. 1 times kørsel til Las Vegas.

Hotel Imperial – biludstilling åben til 9.30 P.M.

Las Vegas – aftentur på hovedgaden ”The Strip”. Monorail ml. ex. casino Excalibur-Luxor-MandalayBay.

        28/7

Las Vegas

Glendale, L. A.

330/528km

Måske nå Fashion Outlet I Primm ?

Mojave National Preserve, Devils playground – via Cima, Kelso til L.A.

Stop ved ”Bagdad Café” v. Newberry Springs/Barstow.

Trafik i L.A. bedst efter 7 P.M.

Da   Dato

Startsted

Turen slutter

Dagens mile s

Særlige steder undervejs

        29/7

Glendale , L.A.

Glendale , L.A.

 

Subway til down town Los Angeles – se Beverly Hills, Hollywood Boulevard (cementaftryk), Walk of Fame (stjerner), Hollywood & Highland Center (Oskar), se Hollywood-skiltet fra Babylon Court, Sunset Boulevard (forretninger).

        30/7

Glendale, L.A.

Glendale, L.A.

 

Valgmuligheder:

1)DisneyLand/Anaheim

2)Universal Studios

3) Olvera Street (mexicansk)

4) Malibu – den ægte baywatch-strand

        31/7

Glendale L.A.

San Luis Obispo , CA

222/368km

Highway 1/kyststrækning

Badning v. Ventura Beach/Santa Barbera

Besøg i Solvang

         1/8

San Luis Obispo

Gilroy , CA

 

159/264km

  Se den vilde, forrevne klippekust ved Big Sur, gåtur til de sydligste voksende kæmpefyr v. Big Sur. Se Monterey Bay.

         2/8

Gilroy

Alameda/Oakland, S.F./CA

121/200km

Mulighed: stop i Santa Cruz: 3 timers rundtur med Kyst-toget (Pacific Railway) til redwoodskoven t/r(www.roaringrr.com) Følg kystlinjen/Highway 1 v. MontereyBay, Santa Cruz til Pacifica – derefter interstate 280 og 80 over bro/OaklandBay, derefter interstate 880 til Alameda/Oakland.

Downtown S.F., Lombard Street,Union Square

         3/8

 

Alameda/Oakland

 

Se S.F. – Fishermans Wharf (pier 39), bådtur til Alcatraz (pier 41)

         4/8

 

Alameda/Oakland

 

Rundtur S.F. – Recreation area v. Golden Gate, fortsæt til San Rafael, betalingsbro til Richmond  , Oakland.

         5/8

Alameda/Oakland

S.F. International Airport West, San Bruno, S.F./CA

25/40km

Afrejse S.F.

        Dato

Startsted

Turen slutter

Dagens mile s

Særlige steder undervejs

         6/8

 

Billund

 

Ankomst Billund

 

 

 

 

 

 

Ialt

 

4233/6773km